Kde dávné příběhy ožívají - Slavkovsko a Bučovicko

Pěšky, nebo na kole. Podívejte se na místa, kde se roku 1805 odehrála zásadní událost našich dějin. A nejen našich, ale také francouzských, ruských a rakouských. Tady se odehrávala Bitva tří císařů.

více informací do oblíbených


délka trasy

29.4 km

čas. náročnost

2:00 hodin

převýšení

220 m


Mapa trasy

Přílohy ke stažení

Co zrovna frčí?

A tady už jste byli?

Našli jsme další výlety, které by se vám mohly líbit. Mrkněte na ně.

tip na 12 výletů

Cyklovyjížďka slavkovským bojištěm - okruh z Křenovic

Připravte se na nenáročný cyklovýlet plný historie! Tento okruh zvládnou i méně zdatní cyklisté. Čeká vás 20 km a celkové stoupání 257 m.

prohlédnout

Nostalgie 1. republiky

Období 1. republiky mělo rozhodně šmrnc. Od naleštěných automobilů po elegantní módu. Přeneste se do dokonalých reálií této doby v moravské metropoli!

prohlédnout

Cyklovyjížďka slavkovským bojištěm - okruh ze Slavkova

Tento okružní cyklovýlet začíná v centru Slavkova, který je synonymem slavné bitvy Tří císařů z roku 1805. Celkem našlapete 31 km a vystoupáte 376 m. Vzhůru do pedálů!

prohlédnout

Zchlaďte se v brněnském podzemí

Horké léto na jižní Moravě? Zchlaďte se v brněnském podzemí. Na jihu Moravy je nejvíc slunce, proto se tu tak daří vinné révě, ale člověka ty tropy zmůžou... Pod zem horko nemůže!

prohlédnout

Černá je nejlepší - pěšky i na kole za horníky do Zbýšova a Rosic

Uhlí u Brna? Černé a opravdové? Těžilo se tu v deseti dolech od poloviny 18.století. Nejhlubší štoly ve střední Evropě!

prohlédnout

Secese v Brně

Brno bylo místem prvních pokusů o studia a výtvarných začátků Alfonse Muchy. Dodnes objevíte při toulkách moravskou metropolí otisky tohoto velikána i secesi v architektuře a interiérech.

prohlédnout

Kounicko a Ivančicko - víno, chřest a rozmarné léto

Nasedněte na kolo a nechte vánek, ať vás nese voňavým létem. Tady čas plyne pomaleji, sluníčko se opírá do vinohradů a romantické údolí řeky Jihlavy svádí k odpočinku.

prohlédnout

Po stopách Napoleona: Brno

(Po)byl Napoleon v Brně? Ano! V moravské metropoli dokonce strávil památného roku 1805 víc času než na slavkovském bojišti. Proto se projděte Brnem a podívejte se na známé město novýma očima.

prohlédnout

Po stopách Napoleona: Šlapanice

Na počátku 19. století byly Šlapanice zejména zemědělským centrem, které zásobovalo Brno chlebem i mlékem. Tehdy tady žilo asi osmkrát méně obyvatel než dnes. Ačkoliv se samotné obce bojová vřava přímo nedotkla, její obyvatelé zažili v časech bitvy různých těžkostí více než dost. Přispěl k tomu i fakt, že městem postupně prošly všechny tři armády. Pojď se projít v jejich stopách i ty.

prohlédnout

Krajinou Tišnovska, na kole k Pernštejnu

Daleké výhledy, drahé kameny, romantické údolí pstruhové řeky, kostely, klášter Porta coeli a hrad Pernštejn. A po cestě malé pivovary, co uhasí žízeň.

prohlédnout

Cyklovyjížďka slavkovským bojištěm - okruh z Tvarožné

Pohodový výlet po mementech Bitvy tří císařů. Čeká vás 32 km a nastoupáte celkem 366 m.

prohlédnout

Tišnovská pivní stezka

Malá ochutnávka z Tišnovské pivní stezky aneb pohodová cyklojízda nejen pro milovníky piva!

prohlédnout