Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Česneková omáčka s bramborami a masem

Podrobné informace

Druh jídla Jídla s masem

Tradiční jídlo z domácích surovin, doplněné česnekem, s mnoha kombinace doplňujících příloh (chleba, maso, knedlík...)

Tento recept mám po svojí babičce, která se narodila v roce 1901. Vařila ho i moje maminka a teď ji vařím já své rodině. Všem chutná.

Na sádle připravíme jíšku z hrubé mouky. Do této světlé jíšky přidáme rozmačkaný česnek a mírně ho orestujeme. Přidáme vývar nebo vodu, podle chuti sůl. Povaříme na hustější omáčku. Dochutíme majoránkou. Uvařené brambory ve slupce oloupeme. Rozkrájíme na menší kousky nebo použijeme struhadlo na menší hranolky. Já používám kulatý kráječ na bramborový salát. Brambory vložíme do omáčky a promícháme. K omáčce přidáme maso z uvařeného nebo uzeného kolena. Můžeme použít jakékoli vařené maso. Chutná i bez masitých příloh. Dobrou chuť!

domácí sádlo, česnek, sůl, majoránka, hrubá mouka, vývar nebo voda menší brambory uvařené ve slupce, vařené koleno, může být i uzené