Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Čočková polévka s kyselým zelím

Podrobné informace

Druh jídla Polévky

Nezvyklá, ale zdravá a sytá kombinace dvou tradičních surovin - luštěniny a kvašeného zelí. Doporučuji se touto polévkou posilnit zvláště na jaře po dlouhé zimě.

Tuto polévku jsem se naučila od své babičky. Babička pocházela z Hané, pak žila dlouho na Jižní Moravě. Skutečně nevím, kde ten recept vzala, v mém okolí ho nikdo nezná.

Čočku (nejlépe předem namočenou) uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme doměkka kysané zelí s kmínem. Pak čočku se zelím smícháme dohromady, a polévka je hotová. Před podáváním zjemníme polévku smetanou s rozkvedlaným žloutkem. Je-li polévka příliš kyselá nebo příliš hustá, přidáme ještě mléko.

Čočka, kysané zelí, kmín, sladká smetana, žloutek, popř. mléko