Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Fazolová omáčka s uzeným masem

Podrobné informace

Druh jídla Jídla s masem

Doporučuji Chardonnay pozdní sběr nebo výběr z hroznů barrique.

Tradiční úprava luštěnin ochucená a doplněná uzeným, omáčka se vařila pro svou vydatnost a jednoduchost po celý rok, pokud viselo uzené maso v komoře.

Moc chutné. Uzené maso lze nahradit také dobrou uzenou klobásou.

Fazole namočíme nejlépe večer do vody, aby se nám naležela. Před vařením vodu slijeme, zalijeme čerstvou, osolíme a vaříme fazoli do měkka. Uděláme jíšku, přidáme kyselou smetanu a zalejeme vodou z fazole. Podle chuti přisolíme a přikyselíme octem. Podáváme s vařeným uzeným masem a chlebem. Chuť zvýrazníme, pokud omáčku zalijeme také vývarem z uzeného masa. Pokud máme masa jen kousek, nakrájíme je na kousky a zamícháme do omáčky kvůli vůni.

Fazole, kyselá smetana, sůl, sádlo-olej a hladká mouka na jíšku, uzené maso.