Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Hrnečkové knedlíčky z fary

Podrobné informace

Druh jídla Bezmasá jídla

Množství surovin určených "hrníčkem" zavání běžnou kuchařkou, je to spíše příloha než hlavní jídlo.

Zpracujeme těsto z mouky, mléka, žloutků, osolíme a zamícháme. Po chvilce přidáme housky a sníh. Promícháme a dáme do předem sádlem vymazaných a moukou (strouhankou) vysypaných hrnků. Hrnky postavíme do vody, ponoříme do 2/3 a vaříme necelých 30 min. zakryté. Z uvedeného množství jsou 4 hrnky.

hrneček polohrubé mouky, hrneček mléka, sůl, 2(3) žloutky, 2-3 na drobno pokrájené housky, sníh z 2(3) bílků