Tipy na výlet do Brna a jeho okolí

Pohodová metropole s rozmanitým okolím. Hodně obyvatel, studentů i turistů – a přesto ve vzduchu nevibruje spěch a shon. Ochutnejte noční život velkoměsta, navštivte Tugendhat, vydejte se do okolí po tajuplných hradech a klášterech nebo divokých kaňonech Oslavy, Bobrůvky a spol. Tady zapomenete na stres.

co tu zažít

tip na 14 výletů
seřadit podle
  • oblíbenosti
  • názvu
  • časové náročnosti
  • délky v km
  • převýšení

Typ výletu

Zchlaďte se v brněnském podzemí

Horké léto na jižní Moravě? Zchlaďte se v brněnském podzemí. Na jihu Moravy je nejvíc slunce, proto se tu tak daří vinné révě, ale člověka ty tropy zmůžou... Pod zem horko nemůže!

prohlédnout

Meruňkové Židlochovicko se sklenkou vína

Objevte poklady moravského písemnictví v Rajhradě, vystoupejte mezi vinohrady a meruňkovými sady k rozhledně Výhon. Nechte se obejmout štědrou náručí jižní Moravy.

prohlédnout

Nostalgie 1. republiky

Období 1. republiky mělo rozhodně šmrnc. Od naleštěných automobilů po elegantní módu. Přeneste se do dokonalých reálií této doby v moravské metropoli!

prohlédnout

Tišnovská pivní stezka

Malá ochutnávka z Tišnovské pivní stezky aneb pohodová cyklojízda nejen pro milovníky piva!

prohlédnout

Kde dávné příběhy ožívají - Slavkovsko a Bučovicko

Pěšky, nebo na kole. Podívejte se na místa, kde se roku 1805 odehrála zásadní událost našich dějin. A nejen našich, ale také francouzských, ruských a rakouských. Tady se odehrávala Bitva tří císařů.

prohlédnout

Krajinou Tišnovska, na kole k Pernštejnu

Daleké výhledy, drahé kameny, romantické údolí pstruhové řeky, kostely, klášter Porta coeli a hrad Pernštejn. A po cestě malé pivovary, co uhasí žízeň.

prohlédnout