Tipy na výlet na Znojemsku a v Podyjí

Místa zasvěcená vínu, památkám, přírodě. A jediný moravský národní park Podyjí s Vranovskou přehradou, kde je voda čistá a teplá málem jako v moři. Centrem oblasti je už stovky let královské Znojmo s nekonečnou zásobou památek, kam se chce každý návštěvník vracet. Nejen kvůli fantastickým vínům...

co tu zažít

tip na 14 výletů
seřadit podle
  • oblíbenosti
  • názvu
  • časové náročnosti
  • délky v km
  • převýšení

Typ výletu

S koloběžkou do Znojma

Malebné okolí řeky Dyje a Louckého kláštera, hladký terén, zábava pro děti i dospělé. Užijte si pohodové odpoledne ve Znojmě!

prohlédnout

Projížďka v Muchových stopách

Poznejte elegantní zámky a ničím nerušený, téměř zapomenutý kout čisté znojemské přírody. Tenhle výlet bude balzám pro vaši duši.

prohlédnout

Moravský Jadran

Chorvati se o Jadran dělí s Italy, zato v ČR máme moravský Jadran jen pro sebe. Zajeďte na Vranovskou přehradu a přezdívku pochopíte. Plus to nádherné okolí národního parku Podyjí...

prohlédnout

Cyklotoulky kolem Jaroslavických rybníků

Plochá niva řeky Dyje láká k poklidné projížďce krajinou blízko rakouských hranic. Pohodovou trasu, kterou zvládnou malí i velcí, zakončete ve vyhlášené restauraci na náměstí.

prohlédnout

Starobylé Bítovsko s příchutí piva a středověké romantiky

Romantiku nad písečnými plážemi Vranovské přehrady v létě oživují ještě šermíři, kejklíři a divadelníci. Plavky s sebou, nic víc netřeba!

prohlédnout

Výletní kroužek kolem Bítova

Co stupeň, to kilometr. Okolí Bítova je svěží a jiskrné, jako když na jazyku perlí dobrý chmelový mok. Jestli si pro orosenou odměnu dojedete na kole nebo pěšky, už necháme jen na vás.

prohlédnout