Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chronimy twoje dane osobowe

Boží milosti

Informacje szczegółowe

Rodzaj potrawy Desery

Muller Thurgau pozdní sběr ze znojemské podoblasti

Typické tradiční obřadní pečivo pro celou Moravu, nosilo se rodičkám těsně po porodu - bylo nejen slavnostní ale také lehké a stravitelné pro matky. Doporučuji zařadit do reprezentačního menu!

Zpracujeme mouku, se žloutky, špetkou soli, s práškem a cukrem. Podle potřeby zasypáváme moukou a těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé. Necháme asi hodinu v chladu odpočinout. Na vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme rádýlkem čtverečky nebo trojhránky a smažíme v rozpáleném tuku. Necháme okapat, pocukrujeme a podáváme.

250 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 lžíce práškového cukru, 200 g tuku na smažení, trochu mléka, špetka prášku do pečiva a soli