Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Мы защищаем вашу личную информацию

Babiččiny ertepláky s mákem a trnkama (povidly)

Подробная информация

Виды блюд Десерты

Tady lze doporučit buď lehčí červené víno např. Svatovavřinecké nebo bílé víno s příjemným zbytkem cukru např. odrůdu Malverina.

Typické, tradiční a rozšířené bramborové placky pečené přímo na plotně, polévané horkým sádlem, mákem s cukrem, povidly, skořicí. Jedly se i suché, teplé i studené.

Brambory uvařit nejlépe ve slupce, poté oloupat. Po vychladnutí nastrouhat, přidat mouku (tak, aby se těsto netrhalo), sůl. Těsto rozválet na tenoučké placky o velikosti talíře. Péct z obou stran na pánvičce - co nejméně tuku (kdysi se placky pekli téměř na "suchu" přímo na plotně). Hotové placky potřít povidly smíchanými s mákem a cukrem, zakapat rozpuštěným máslem a srolovat.

brambory, vejce, hladká mouka, moučkový cukr, mák, povidla, sůl, rozpuštěné máslo