Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Proteggiamo le tue informazioni personali

Bramborová omáčka

Informazioni dettagliate

Tipo del cibo Piatti vegetariani

Různé varianty a úpravy bramborových omáček patřily mezi velmi rozšířené hlavní jídlo, oblíbené hospodyněmi =levné a rychle připravené z domácích surovin.

Tento recept je jednoduchý a hlavně v létě osvěžující. Chléb není podmínkou, ale dokreslí chuť.

Brambory pokrájíme na kostky, dáme trochu kmínu, soli, zalejeme vodou a vaříme. Uděláme jíšku, do vychladlé vlejeme vodu z brambor, přidáme kyselou smetanu, na drobno nakrájený okurek a rozmícháme jedno vajíčko. Vše převaříme. Můžeme přikyselit šťávou z okurek. Podáváme s vařeným vajíčkem a chlebem.

brambory, kyselou smetanu, kyselé okurky, příp. kvašáky, 1 vajíčko + další vejce podle počtu strávníků, sůl, kmín, sádlo nebo olej na jíšku, hladkou mouku