Tipy na výlet na Slovácku

Tance, hody, řemesla… tady vám bude hej! Folklor tu nepřežívá pro turisty – lidé tu tradicemi a odkazem svých předků žijí. Jako ostatní oblasti jižní Moravy je to ráj pro vinnou révu. A navíc pro vzácné oskeruše i orchideje. Uvidíte je třeba při výletu po Bílých Karpatech.

co tu zažít

tip na 15 výletů
seřadit podle
  • oblíbenosti
  • názvu
  • časové náročnosti
  • délky v km
  • převýšení

Typ výletu

Cyklovýlet nejen za pohárkem vína

Klid a nádherná příroda Ždánického lesa, renesanční zámek Bučovice, Slovácko jako na dlani či krajové delikatesy. To jsou lákadla našeho cyklovýletu, kde davy určitě nepotkáte!

prohlédnout

Za magickou krajinou Moravského Toskánska

Pěší výlet za neskutečnými vyhlídkami Moravského Toskánska – navrch působivé kroje a víno jak med. A vy ještě váháte?

prohlédnout

S čarovnou oskeruší do Bílých Karpat

Jinde v naší zemi se tento léčivý druh jeřábu nevyskytuje. Vydejte se na Slovácko, kde je vzácná oskeruše vpletená do tradic a oslav.

prohlédnout

Pohodový víkend na Hodonínsku

Přijet jen na odpolední výlet je jako chtít projet Ameriku za týden. Na Hodonínsku prožijete dokonalý víkend jako zamilovaný pár i velká rodina.

prohlédnout

Do Rasticova města nejen za Slovany

Delší trasa? Ano, ale rovinatý terén zvládnou i děti. Vzhůru za Slovany do srdce Velkomoravské říše! A taky za barevným podlužáckým foklorem.

prohlédnout

Za kamennými stavbami na Horňácku

Zavítejte do nejvýchodnější části našeho regionu, do kraje živých tradic. Tady o lidové dědictví pečují a předávají jeho krásu svým dětem, aby nezanikla a mohla okouzlit i vás.

prohlédnout