Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Bramborová kaše se škvarky

Podrobné informace

Druh jídla Jídla s masem

Velmi rozšířená varianta bramborové kaše se škvarky, která se podávala velmi často jako hlavní jídlo k obědu, i k večeři v mnoha domácnostech po celé Moravě.

Taktéž recept z Kopanic, někdy jako obměnu do těchto brambor babička přidávala celý mák.

Oloupané brambory uvaříme se solí a kmínem do měkka .Než se uvaří osmažíme si cibuli, až je zlatavá, přidáme asi 1 dcl smetany a vše povaříme. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme cibulku a namleté škvarky, asi 3 - 5 PL lžic a promícháme. Podáváme s podmáslím nebo kyškou na večeři.

Brambory, sádlo, cibule, smetana, mleté škvarky, sůl, kmín