Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Cmunda na pekáč

Podrobné informace

Druh jídla Jídla s masem

lze doporučit plnější bílé víno např. Rulandské bílé nebo lehčí červené víno např. Dornfelder

Tento starobylý název, dnes už málo používaný, představuje pokrm, který se na našem území připravuje už několik století. Patrně jednoduchostí přípravy, sytostí kynutého těsta, variabilitou dochucovaných přísad a ctěním rodinné tradice se vzácně dochoval až do současné doby.

Tato cmunda je velice dobrá teplá i studená s mlékem. Tuto cmundu nám dělala o prázdninách teta, ke které jsme rádi jezdili.

Brambory oloupeme, prolisujeme, přidáme na kostičky nakrájené maso a ostatní ingredience, těsto musí být hustší. Necháme asi půl hod. kynout. Strouhankou vysypeme pekáč, rozetřeme těsto a dozlatova upečeme.

500g vařených brambor ve slupce, 300g vař. uzeného masa, 4vejce, 1droždí, 4str.česneku, 10dl mléka, 250g krupice, 350g hr.mouky, ml. pepř, sůl, majoránka