Cookies

Cookies používáme k přizpůsobení obsahu webových stránek a k analýze provozu. Více informací naleznete zde: Chráníme vaše osobní údaje

Bramborové stryky se švestkami

Podrobné informace

Druh jídla Dezerty

doporučuji slámové víno z odrůdy Cabernet Sauvignon

místní tradiční recept s osobní vzpomínkou!

To je rovněž moje vzpomínka na dětství, když stryky dělala babička.

Syrové brambory postrouháme na struhadle, vymačkáme a slijeme vodu, přidáme vajíčka, sůl a mouku - já to dělám odhadem, těsto nesmí být moc husté. Dáme na rozehřátý, sádlem vymaštěný plech, odstavíme a těsto rozprostřeme po celém plechu. Na těsto pokládáme vypeckované švestky a dáme péct. Pečeme pomalu, dokud těsto nemá hnědozlatou barvu. Na závěr pocukrujeme.

6 brambor, 2 vajíčka, hladká mouka, sůl, cukr, 2 lžíce sádla, švestky